Menu
UKR
ESP
RUS
ESP
Youtube
Facebook
Абонирайте се за новини
Сравнителен анализ на инсталации за производство на дървени въглища УП-3 ЕВРО и УП-4 ЕВРО

Инсталациите за производство на дървени въглища от серията УП-3 и УП-4 «ЕВРО», са много подобни помежду си и имат един и същ принцип на работа, разликата между тях се заключава в различните вариации на изпълнението на основните елементи, елементите на управление, КИП и АСУ фактически са единакви.

Основни разлики на УП-3 ЕВРО и УП-4 ЕВРО

1. Дължината на камерата на УП-4 ЕВРО е по-голяма, отколкото на УП-3 ЕВРО, това позволява зареждането във всяка една по 4 вагонетки, в УП-3 ЕВРО – по три вагонетки, което от своя старна влияе на производителността на инсталацията. Минималният комплект вагонетки за УП-4 ЕВРО – 16 броя, за УП-3 ЕВРО – 12 броя.

 

2. УП-3 ЕВРО по дължина заема съществено по-малко место (около 2 м) отколкото УП-4 ЕВРО. Във връзка с това, че всичко операции с вагонетки се извършват с използването на електрическа лебедкаплатформи и естакади, общата занимаема площ от УП-3 ЕВРО е съществено по-малка от тази за УП-4 ЕВРО.

3. Минималният комплект вагонетки за УП-4 ЕВРО – 16 броя, за УП-3 ЕВРО – 12 броя.

 

4. Горивната камера на УП-4 ЕВРО има существено по-голям работен обем 2,5 мᶾ, при УП-3 ЕВРО – 1,2 мᶾ. Този фактор позволява да се експлоатира УП-4 ЕВРО на «топливни брикети или сухи дърва» без да се използва «камера за доиьгаряне» и гарантирано да има кратък цикъл и отсутствие на емисии.

5. Горивната камера на УП-4 ЕВРО е снабдена с керамична термодвойка– това дава възможност за по-точно осуществяване на ръчното и автоматичното управление на процесите, термодвойките на входа на камерите- Т7 и Т8 се явяват дублиращи.

 

email
×

Въвели сте неправилно Е-мейл адрес.

×

Този е-мейл вече е включен в доставката.

×

Вече сте абонирани за нашия бюлетин.

    ‎+35989 558 19 04

    ‎+38093 958 74 14

office@carbol.org

vitko@balkansys.com