Menu
UKR
ESP
RUS
ESP
Youtube
Facebook
Абонирайте се за новини

История на фирма GreenPower

 

Фирмата е основана през 1998 году с името «Відпочинок» - («Почивка» по-български). От самото начало на своята дейност фирма се специализира в продажбата на дървени въглища и на други продукти за барбекю.

Инсталация за производство на дървени въглища от цистерни (2001 год)

През 2000 година бе организирано собствено производство на дървени въглища. Дървените въглища се произвеждаха по един от примитивните способи: при помощта на най-прости инсталации изработени със собствени сили от цистерни за ГСМ. Дървените въглища бяха с  ниско качество, условията на труд недобри, производственната база беше устаряла.

През 2001 году бе въведена в експлоатация нашата първа самостоятелно разработена инсталация. Това беше обикновенна стоманена вертикална пещ с вътрешно подаване на теплоносителя, и в която се извършваха всички технологични процеси (сушене, пиролиза, охлаждане). През следващата година се появиха моделите УП-2 "Аленка" и УП-3 "Аленка".

Благодарение на удачно подбраните габаритни размери произвежданите дървени въглища с тези модели бяха с много по-добро качество, отколкото въглищата произвеждани на подобни инсталации. Освен това инсталациите лесно се ремонтираха и разглобяваха за  транспортиране. УП "Аленка" заинтересува много производители на дървени въглища от Украйна и съседните държави, което доведе и до необходимостта за организиране на производтсвен участък.

За периода от 2002 до 2006 год включително бяха произведени повече от сто инсталации от модела УП-2 "Аленка". Някои от тях продължават да работят и досега по цялата територия на Украйна.                                         

углевыжигательная печь Аленка

Работа на УП-2 «Аленка»  (2004 год)

Всички произвеждани от фирма "Гринпауер" инсталации за производство на дървени въглища след 2002 года се разработват съгласно изискванията на държавните и международните стандарти и са сертифицирани.

Както е известно, всички производители на дървени въглища се стремят към намалението на дребните фракции и увеличението на механическата устойчивост на дървените въглища, а също  така и към използването на отпадъците на дървообрабатващата промишленост като суровина. При използването на инсталациите модел "Аленка" възникнаха следните проблеми:

  •       Огромно количество  емисии в атмосферата
  •       Качеството на дървените въглища зависеше от размерите на инсталацията, от  професионалните навици на работещите и от климатичните условия и др.
  •           Произвежда се и прегорени и недогорени дървени въглища
  •       Произвежданите въглища имаха ниска механична устойчивост и голямо количество  пепел
  •       Не можеше да се използуват дребни парчета дървесина защото прегаряха
  •       Като суровина бе невъзможно използването на меки породи дървесина

 

През 2003 година ние пристъпихме към разработването на нова инсталация за производство надървени въгтлища, чиято конструкция трябваше да реши всички гореизброени проблеми. Като основа бе избрана инсталацията УВП-5, разработена от  съветските учени през 1958 году. Конструкцията на УВП-5 беше металлоемка и трудоемка и вследствие на това с много висока цена.

углевыжигательная печь УВП-5

Инсталация за производство на дървени въглища УВП-5

Новата инсталация за производство на дървени въглища УП-1 "Беззольная" постъпи за  продажби в началото на 2004 година. Тя получи името "Беззольная" (без прах), тъй като в процеса на производство на дървени въглища нямаше прах, а процента на дребната фракция бе нисък. Дървените въглища, произведени на на УП "Беззольная", добиха популярност сред широките кръггове като "Ресторантски". Конструкция на инсталацията се понрави на различни  "майстори", така че много от тях и до ден днешен се опитват да я копират.

углевыжигательная печь УП-2 беззольная

Инсталация за производство на дървени въглища УП-2 "Беззольная" (2007 год)

От времето на изработването на първоначалната конструкция на тази инсталация до ден днешен тя претърпя силни промени. Днес ние предлагаме три модернизирани модификации на "Беззольной" УП-1, УП-2 и УП-3 "Угольков" - с долно разтоварване на дървените въглища. За периода от 2004 до 2011 година бяха произведени и продадени повече от 300 инсталации от този  тип.

углевыжигательная печь УП-2 Угольков

 

Фотогалерея Все фотографии
email
×

Въвели сте неправилно Е-мейл адрес.

×

Този е-мейл вече е включен в доставката.

×

Вече сте абонирани за нашия бюлетин.

    ‎+35989 558 19 04

    ‎+38 050 98 80 478

office@carbol.org

vitko@balkansys.com