Menu
UKR
ESP
RUS
ESP
Youtube
Facebook
News subscription
Преди
Започнаха продажбите на новата усъвършенствана инсталация за производство на дървени въглища ЕККО-2

От началото на декември 2018 г нашата компания провежда тестиране на новата инсталация за производство на дървени въглища ЕККО-2, която бе реализирна на базата на старият модел ЕККО-1 в Харковска област, Украйна.

 

Основната идея на изменението на конструкцията на модел ЕККО-1 се  заключава в отказа от кръгова циркулация на топлоносителя, както в моделите «ЕВРО» (горивна камера – камера «пиролиза» – камера «сушене» – комин), като следствие се получава възможност да се работи с всяка камера по отделно. Също така това позволява да се съкрати продължителността на цикъла и да се увеличи с около 50% производителността на инсталацията. При използвание на предварително контактно сушене, е възможно да се повиши производителността с още  50%. Съответно, при реализация на двете системи се появява възможност практически да се удвои производителността на УП ЕККО-1.

 

Разчетната производителност на СК ЕККО-2 е следната:

  • За прясно отрязана «свежа» дъревесина - 30 т/мес., без използуване на  контактно сушене
  • При използване на «суха суровина» или с при използуване на предварителна «контактно сушене» – до 50 т/мес.

Ново табло за управление, реализирано с използването на дисплей с течни кристали и други съвременни елементи, които дават «широки» възможности при реализацията на АСУ. В най-скоро време се очаква обновление на програмното обепезпечение, което ще позволи:

  • Напълно отказване от «оператора на инсталациите», заменяйки го с  него «электрона версия».
  • Позволяващо дистанционно да се провежда наблюдение и управление на комплекс от инсталации.

Това е само кратък списък на възможностите на новото табло за управление, като всички обновления ще се реализират через интернет.

Подробно описание на АСУ 

Предварително контактно сушенеТози «нов елемент» на инсталацията фактически е способен да увеличи два пъти нейната производителност. Този ефект се постига по пътя на предварително контактно сушене на суровината  във вагонетките, която се реализира в отделна камера, като топлоносител се  използуват димните газове, излизащи от комина. Високият ефект се постига чрез непосредственото, пряко контакъване на димните газове и суровината за пиролиза.

По-подробна информация за контактното сушене

Подробно описание на инсталация за производство на дървени въглища ЕККО-2

email
×

Въвели сте неправилно Е-мейл адрес.

×

Този е-мейл вече е включен в доставката.

×

Вече сте абонирани за нашия бюлетин.

    ‎+35989 558 19 04

    ‎+38 091 481 92 88

office@carbol.org

vitko@balkansys.com